Reikibehandeling

In mijn praktijkruimte ben je welkom voor een ontspannende reikibehandeling. Desgewenst kan ik ook bij jou thuiskomen voor een behandeling. Ik zorg ervoor dat je je volkomen kunt overgeven aan je gevoel. We nemen eerst voldoende tijd om je klachten en wensen te bespreken. Een Reikibehandeling is een therapie die gebaseerd is op handoplegging. Ik geef met mijn handen levensenergie door aan jou. Dit kan ik doen door mijn handen op bepaalde plaatsen op je lichaam te leggen, maar ook door mijn handen boven je lichaam te houden. Reiki verlicht pijn, geeft rust en ontspanning en versterkt je afweersysteem. Een behandeling duurt minimaal een uur en wordt afgestemd op jou en jouw behoeftes. Jouw kleding kun je tijdens de behandeling aanhouden.

 

Tijdens maar ook na de behandeling kun je bepaalde reacties ervaren, zoals koude, warmte, trillingen, rillingen, borrelende maag/darmen, gapen. Dit zijn tekenen dat je lichaam reageert op de behandeling. Verder kan de behandeling pijn verlichten, ontspannen en rust geven. Een behandeling werkt vaak een aantal dagen door en het is aan te raden om veel water te drinken om de afvalstoffen uit je lichaam af te voeren.

 

Klankschaalmassage 

Een klankschaalmassage is een bijzondere vorm van massage en zorgt door de trillingen die zowel de schaal als het geluid afgeven voor een intense diepe ontspanning van lichaam, geest en ziel. De klank van de schaal brengt jouw denken tot rust en de trillingen zorgen voor een fijne innerlijke massage. Omdat jouw lichaam voor het grootste deel uit vloeistof (bloed, water, lymfevocht) bestaat werken deze trillingen door tot in de kleinste cel. Hierdoor is deze methode erg geschikt om blokkades los te maken. Een klankschaal is een ontlokkend hulpmiddel, dit wil zeggen dat gebruik ervan openend kan werken, inzicht kan geven en herinneringen kan oproepen of versterken. Een klankschaalmassage combineer ik altijd met reiki.  

Tijdens een klankschaalmassage lig je op de behandeltafel, met je kleding aan. Schoenen gaan uit en sieraden gaan af. Tijdens de behandeling beweeg ik de klankschaal over je lichaam terwijl ik in een rustig tempo de klankschaal aansla.  Een klankschaalmassage beëindig ik altijd met Reiki. Hierdoor kan de losgetrilde energie afstromen en kan nieuwe energie instromen. Met een koshi sluit ik de behandeling harmonieus en liefdevol af. 

Al na enkele behandelingen volgt een complete lichaamsbehandeling en een intensiever lichaamsbewustzijn.  

 

 

In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om een klankschaalmassage te ontvangen, bijvoorbeeld als je kampt met traumatische ervaringen maar ook bij epilepsie, trombose, zwangerschap, recente operaties, of als je een implantaat hebt, bijvoorbeeld een pacemaker.   

 

Holistische therapie 

Als holistisch therapeut bekijk ik de mens als één geheel maar wel op verschillende niveaus. Klachten kunnen voortkomen uit één of meerdere niveaus:  

  • Fysiek niveau: klachten op lichamelijk niveau 
  • Mentaal niveau: klachten op geestelijk, verstandelijk of cognitief niveau.  
  • Emotioneel niveau: klachten gerelateerd aan gevoelens en emoties 
  • Energetisch niveau: verstoringen in energiehuishouding 
  • Spiritueel niveau: klachten uit karmische patronen, jeugd, vorig leven 

In mijn behandelingen is reiki de basis, alle behandelingen worden met reiki ondersteund. Verder kan ik diverse technieken toepassen zoals systeemopstellingen, EFT (Emotional Freedom Techniques), innerlijk kindwerk, Sedona-methode (loslaattechniek), MIR-methode.